AI – Artificial Intelligence eller Kunstig Intelligens, hva er det?

«Paradoksalt vil AI eller kunstig intelligens være det som skal til for at pasienter og helsepersonell igjen vil kunne oppleve ekte menneskelig samhandling.» Kilde Eric Topol, DEEP Medicine

Sett at du ble syk. Du fikk ingen umiddelbare symptomer, men en app på smarttelefonen din fortalte deg om din tilstand. Telefonen sendte deretter dine data til fastlegen din. Legen var opptatt, men hadde implementert kunstig intelligensverktøy som en del av sin arbeidsflyt. Straks tikket det inn en melding til deg med beskjed om hvilken sykdom du mest sannsynlig hadde fått, om tilstanden din hastet, og hva du eventuelt måtte foreta deg. Forskningsetikk nr.4, 2019, Brittelise Bakstad

AI er spesielt nyttig i den del av medisinen som ser etter mønstre som nettopp innenfor kardiologi og EKG analyser. Denne helserevolusjon vil kunne redusere avstanden mellom fattig og rik gjennom å gi langt flere mennesker i hele verden lettere tilgang til helsetjenester, mer treffsikre diagnoser og persontilpasset behandling.  Kunstig intelligens er verktøyet som gir helsepersonell tiden tilbake. Tid som i dag brukes til å lese pasientjournaler, til å fortolke et EKG, et CT- eller MR-bilde, eller til å tvile seg frem til rett diagnose.

Maskinlæring er en gren av kunstig intelligens, som inneholder informatikk, matematikk og beregningsorientert statistikk. Maskinlæring er design og utvikling av algoritmer som gjør datamaskiner i stand å lære fra og utvikle atferd basert på empiriske data. KardiaMobile er AI med maskinlæring, den blir bare klokere og klokere hver dag.

KardiaMobile er rask og innehar høy grad av sikkerhet. KardiaMobile er aldri sliten eller trett og tolker EKG korrekt, uansett og alltid.

KardiaMobile er ENESTE FDA godkjente håndholdte 6-kanals EKG måler.

Dette innlegget finnes også på: Finsk

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *